Ilmanvaihtokoneet ja -kanavistot

Meiltä saat koko talon ilmanvaihdon kokonaistoimituksena: ilmanvaihtokoneen, kanaviston ja eristeet. Hoidamme myös asennuksen, työnjohdon ja käyttöönoton.

Talon viilennykseen tarjoamme useita eri ratkaisuja. Jos talossasi on maalämpö, maakylmä on ehdottomasti paras ratkaisu.

Ilmanvaihtokoneet ja -kanavistot

Meiltä saat koko talon ilmanvaihdon kokonaistoimituksena: ilmanvaihtokoneen, kanaviston ja eristeet. Hoidamme myös asennuksen, työnjohdon ja käyttöönoton.

Systemair-ilmanvaihtokoneet

Edullinen hinta ja huippuunsa viritetty energiatehokkuus samassa paketissa.

Systemairin pyörivällä lämmöntalteenottokennolla varustetut koneet erittäin monipuolisilla ominaisuuksillaan kuuluvat ilmanvaihtokoneiden kärkiryhmään. Systemairin hintataso on kuitenkin kilpailijoitaan huomattavasti kilpailukykyisempi.

Systemairin ilmanvaihtokoneet kotitalouksiin

Kauttamme saat toki muitakin ilmanvaihtokonemerkkejä ja -malleja, kysy !

Vaivaton, monipuolinen ja varmatoiminen

 • Helppokäyttöinen suomenkielinen ohjauspaneeli
 • Monipuoliset valvonnat ja hälytykset
 • Pussisuodattimilla pitkät vaihtovälit
 • Ilmanvaihdon tehostus saunottaessa
 • Viileyden talteenotto (esim. maakylmä)
 • Vakioilmavirransäätö säilyttää painesuhteen suodattimien likaantuessa
 • Voidaan liittää kotiautomaatioon
 • Sisäänrakennettu kosteusanturi
 • Automaattinen ilmanvaihdon tehostus sisäilman kosteuden noustessa

Huippuluokan energiatehokkuutta

 • Lämmöntalteenoton hyötysuhde jopa 90%
 • Monipuoliset ohjausmahdollisuudet lisäävät energiatehokkuutta (mm. viikkokello, kotona/poissa, takkakytkin)
 • Tulo ja poistoilmalle erikseen asetettavat ilmamäärät
 • Energiatehokkaat RadiCal-puhaltimet, joissa EC-moottorit

Muovi- tai peltikanavisto

Meiltä saat kanavistot joko pellistä tai muovista.

Muovikanaviston etuja ovat asennushelppous, pölyä hylkivä antistaattinen pinta ja hygieenisyys. Peltikanavisto on kuitenkin hinnaltaan edul­lisempi. Myymämme peltikanavistot ja -osat ovat M1-puhtausluokiteltuja.

Villa-, Insuplast- ja solukumieristeet

Ilmanvaihtokanavien eristämiseen tarjoamme villa-, Insuplast- ja solukumieristeitä.

Insuplastin ehdottomia etuja suhteessa villaan on asennuksen helppous ja nopeus (mm. valmiit kulmakappaleet), pölyämätön materiaali ja rakenne.

Solukumieristeellä varmistetaan täysin kondenssitiivis eristys (esim. raitis- ja jäteilmakanavat).

Lämmön talteenotto

Ilmanvaihtojärjestelmä Bosch Vent 2000

Vent 2000 on täysin uudenlainen ilmanvaihtojärjestelmä lämmöntalteenotolla. Se ei vaadi ilmanvaihtokanavistoa, jonka rakentaminen on kallis investointi ja usein saneerauskohteissa jälkiasennuksena jopa mahdoton. Raitisilmaventtiilien kautta tuotava kylmä tuloilma on energian tuhlausta, ja aiheuttaa useimmiten vedon tunnetta asunnossa.

Ilmanvaihtojärjestelmä Vent 2000 on ratkaisu moniin sisäilman ongelmiin ja sen asentaminen on helppoa ja edullista. Tuloilman esilämmitys suoritetaan keraamisen lämmönvaihtimen avulla ja näin estetään vedon tunteen syntyminen. Lämmöntalteenoton hyötysuhde on jopa huimat 90%, joten Vent 2000 säästää myös lämmityskustannuksia. Vent 2000:n avulla saadaan aina raikasta mutta lämmintä sisäilmaa.

Laitteeseen kuuluu aina parillinen määrä puhaltimia ilmanvaihtoa vaativan tilan koon mukaan. Puolet puhaltimista tuo raitista, lämmitettyä ilmaa sisään ja puolet vie lämmintä sisäilmaa ulos lämmön samalla talteen keräten.  Esimerkiksi jos puhaltimia on kaksi toinen puhallin poistaa sisäilmaa ja lämmittää talteenottokennon. Samalla toinen puhallin puhaltaa raikasta ulkoilmaa sisään ja poiston aikana talteenottokennoon varastoitunut huonelämpö siirtyy sisäilmaan. Puhaltimien puhallussuunta vaihtuu minuutin välein tuoden jatkuvasti uutta raikasta ja lämmitettyä ilmaa huonetilaan.

Bosch Vent 2000 on helppo tapa ratkaista sisäilman ongelmat ilman työlästä ja kallista ilmanvaihtokanaviston rakentamista.

Järjestelmä pitää sisällään ilmansuodattimet, puhaltimen ja keraamisen lämmönvaihtimen. Älykkään kokonaisuuden ansiosta raikas ulkoilma saadaan lämmitettynä sisätiloihin ilman vedon tunnetta.

Laitteeseen kuuluu aina parillinen määrä puhaltimia ilmanvaihtoa vaativan tilan koon mukaan. Puolet puhaltimista tuo raitista, lämmitettyä ilmaa sisään ja puolet vie lämmintä sisäilmaa ulos lämmön samalla talteen keräten.

Esimerkiksi jos puhaltimia on kaksi toinen puhallin poistaa sisäilmaa ja lämmittää talteenottokennon. Samalla toinen puhallin puhaltaa raikasta ulkoilmaa sisään ja poiston aikana talteenottokennoon varastoitunut huonelämpö siirtyy sisäilmaan.

Puhaltimien puhallussuunta vaihtuu minuutin välein tuoden jatkuvasti uutta raikasta ja lämmitettyä ilmaa huonetilaan.

Helposti raikasta sisäilmaa

Ilmanvaihtokanaviston rakentaminen on kallis investointi ja usein jälkiasennuksena mahdoton.

Raitisilmaventtiilien kautta tuotava tuloilma on energian tuhlausta, ja aiheuttaa useimmiten vedon tunnetta. Vent 2000 on ratkaisu näihin ongelmiin. Sen asentaminen on helppoa ja edullista. Tuloilman esilämmitys suoritetaan keraamisen lämmönvaihtimen avulla ja näin estetään vedon tunteen syntyminen. Lämmöntalteenoton hyötysuhde on jopa huimat 90%, joten Vent 2000 säästää myös lämmityskustannuksia.

Järjestelmä on tarkoitettu kuiviin sisätiloihin.

Paketteja on saatavilla neljää eri kokoluokkaa sisältäen sen mukaan:

 • 1 kpl ohjausyksikkö
 • 2, 4, 6 tai 8  puhallinpakkaa, sis. keraamisen lämmönvaihtimen, puhaltimen, suodattimet
 • asennusliiman

Bosch Vent 2000 LTO esittely (PDF)

Bosch Vent 2000 LTO esite (PDF)

Pyydä tarjous

Tai ota yhteyttä muuten vaan